Ό,τι χρειάζεται το παιδί

Screen Shot 2013-10-24 at 5.25.57 PMΈνα εργαστήριο που παροτρύνει τα παιδιά 9-12 ετών, να σχεδιάσουν τα δικά τους γράμματα πραγματοποιείται τα Σάββατα 2, 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου και 7 & 14 Δεκεμβρίου 2013, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Γράμματα που δεν έχουν κανόνες παρά μόνο τους δικούς τους, που δεν διαβάζονται από τους πολλούς παρά μόνο από λίγους, γράμματα που κρύβουν τη δική τους ιστορία. Ως μικροί γραφίστες, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν μια καινούργια γραμματοσειρά με τις δικές της νόρμες και κατόπιν να καταγράψουν αυτή τη διαδικασία σε μια χειροποίητη έκδοση που θα τυπωθεί σε περιορισμένα αντίτυπα. Στο πρώτο στάδιο του εργαστηρίου τα παιδιά με μαρκαδόρους, μολύβια και στυλό στα χέρια, ξεχύνονται πάνω σε μεγάλα χαρτιά και αυτοσχεδιάζουν με τα 24 γράμματα της αλφαβήτου!

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να γράψεις το «φ»; Πώς μπορείς να κάνεις το «ε» πιο όμορφο ή πιο ασυνήθιστο; Σε ποιο περιβάλλον θα βάλεις το «α» σου;

Τα γράμματα όμως θέλουν και μια επιφάνεια για να «γράψουν». Έτσι, στο επόμενο στάδιο τα παιδιά, με ειδικό εξοπλισμό, εξερευνούν την τεχνική της μεταξοτυπίας. Μαθαίνοντας τη διαδικασία, κάνουν τυπώματα σε διαφορετικές επιφάνειες και με διαφορετικά υλικά: Πώς θα σου φαινόταν να φτιάξεις το δικό σου μπλουζάκι με στάμπα από σοκολάτα ή από φύλλο δέντρου; Η εξερεύνηση στα υλικά και τις τεχνικές δεν σταματά εδώ. Τα παιδιά, ως ομάδα, σχεδιάζουν γράμματα με εργαλείο έναν αερογράφο, για να προχωρήσουν σε πιο εξελιγμένες τεχνικές γραφής όπως χαρακτική σε linoleum και plexiglass. Έτσι, κάθε παιδί βρίσκει την ταυτότητα που του ταιριάζει μέσω του υλικού που επιλέγει!

Τέλος, οι μικροί γραφίστες δημιουργούν τη δική τους γραμματοσειρά και σχεδιάζουν το πρώτο τους βιβλίο, το οποίο «δένουν» μόνοι τους κόβοντας και συρράπτοντας τις σελίδες.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον εικονογράφο Γρηγόρη Στασινόπουλο και τον εικαστικό Γιώργο Τίγκα.

Κρατήσεις, τηλ: 213 017 8002, email: education@sgt.gr υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα

Κόστος συμμετοχής: 56€ (και για τις επτά συναντήσεις του κάθε κύκλου)

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745, http://www.sgt.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Σάββατο 9.03.2013

Ημερίδα: Γονέας στον 21ο αιώνα.

Taste Advisor

Ό,τι χρειάζεται το παιδί

Moto Routes Blog

Ιστορίες για ταξίδια σε δυο τροχούς

Οι λεξεις μου, my words, mis palabras

Ό,τι χρειάζεται το παιδί

Αρέσει σε %d bloggers: